Schiedon Orthopedisch Schoentechniek

Welkom op de bedrijfspagina’s van de SEMH
De SEMH is een niet-commerciële stichting die goede hulpmiddelenzorg leveranciers van een keurmerk voorziet. Aan bedrijven die door de SEMH zijn erkend worden hoge eisen gesteld. Hierop worden zij jaarlijks door ons getoetst. U kunt dus vertrouwen op kwaliteit! Lees meer op Ik ben een consument

Hieronder stelt een van de erkende bedrijven zich voor:

SCHIEDON ORTHOPEDISCH SCHOENTECHNIEKNaam bedrijf
Schiedon Orthopedisch Schoentechniek

Adres
Bovenkerkerweg 43
1185 XA     AMSTELVEEN

Email adres
info@schiedon.nl

Website adres
www.schiedon.nl

Plaats(en) waar bedrijf werkzaam is

Amstelveen
Bovenkerkerweg 43
1185 XA  Amstelveen

Hoofddorp
Jadelaan 141
2132 XZ  Hoofddorp

Vinkenveen
Tuinderslaantje 4
3645 EX  Vinkeveen

Amsterdam
Schellingwoude Schellingwouderdijk 240
1023 NL  Amsterdam

Uithoorn
Ondernemingsweg 54h
1422 DZ  Uithoorn

Namen van het team/ de aanmeters:
Ron Schiedon, Rogier Vane, Carlijn Crooijmans, Toos Rook

Dit zegt het bedrijf over zichzelf
Bij Schiedon Orthopedisch Schoentechniek ( meer dan 65 jaar ervaring) werken een orthopedisch schoentechnoloog en een orthopedisch schoentechnicus. Deze  maken oplossingen voor mensen met een afwijkend looppatroon.

Lekker lopen begint simpelweg bij goed passende schoenen. Voeten en schoenen is bij Schiedon een passie.” Ron Schiedon gaf les, zette een hbo-opleiding op en in 2018 vierde zijn bedrijf het 65-jarig bestaan. “Van hamer en nijptang zijn we geëvolueerd naar een computergestuurde freesbank en digitale ontwerpprogramma’s. De volgende stap zal printen in 3D zijn.”

Oplossingen voor een afwijkend looppatroon, oa. ten gevolge van een rug-, heup-, knie-, enkel of voetafwijking worden voorgeschreven door een medisch specialist. De orthopedisch schoentechnoloog/schoentechnicus maakt de vertaling van het medisch voorschrift naar de orthopedisch schoentechnische oplossing.

In de manuele werkplaats worden schoenen helemaal from scratch op maat gemaakt. Voor een jong meisje staat een paar hippe chelsea boots klaar en voor een dame met beenlengteverschil een paar laarzen met krokodillenprint. De linker- en rechterlaars worden zo identiek mogelijk uitgevoerd. “De maatwerkschoenen ontwerpen we in samenspraak met de klant. We hebben ook een eigen lijn, Custom Comfort. Dat is een exclusieve maatwerklijn voor heren, waarbij je zelf je print kunt kiezen, er is veel mogelijk. Moderne hulpmiddelen of niet, het maken van schoenen blijft hoe dan ook een puur ambacht.”

Want: Lekker lopen is Lekker leven