SEMH
Inloggen deelnemers erkenningsregeling SEMH:
Relatienr.:
Wachtwoord:

Waarom?

Van uw leverancier heeft u een inlogcode ontvangen voor het invullen van uw klantervaring. Het doel van de klantervaring is om op een objectieve manier de kwaliteit van het hulpmiddel en de dienstverlening te meten. Met deze informatie kan de leverancier zijn kwaliteit verbeteren. De SEMH faciliteert dit voor al haar erkende deelnemers.

Privacy

Het invullen gebeurt op een extra beveiligd deel van de website. Het invullen is anoniem en de gegevens zijn niet naar u te herleiden. Uw gegevens worden automatisch verzameld en verwerkt. Uw leverancier kan inloggen op onze site. Hij/zij krijgt dan het gemiddelde van al zijn klanten te zien. Daarnaast kan hij/zij dit vergelijken met het totaal van alle andere gecertificeerde leveranciers.

Wanneer vult u de vragenlijst in?

Om het effect van het hulpmiddel goed te kunnen beoordelen is het gewenst om het hulpmiddel eerst enkele (ongeveer 3) weken te gebruiken voordat u de vragenlijst in vult. De vragenlijst omvat 16 tot 30 vragen Als u de vragenlijst niet in een keer invult kunt u de code nogmaals gebruiken om de resterende vragen  in te vullen. Daarna is de code niet meer bruikbaar.

Hoe meer mensen de vragenlijst invullen des te betrouwbaarder worden de resultaten. Help uw leverancier om zijn kwaliteit te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

Inlogscherm


Voer a.u.b. uw inlogcode in en klik op 'Bevestig code'.

Klik hieronder voor meer informatie over de diverse erkenningsregelingen:
OIM

OIM

hulpmiddelenzorg orthopedie
OSB

OSB

hulpmiddelenzorg orthopedisch schoeisel
TEK

TEK

hulpmiddelenzorg Therapeutische elastische kousen
MMC

MMC

hulpmiddelenzorg Mammacare
DISW

DISW

hulpmiddelenzorg diabetes, incontinentie, stoma en wondverzorging
HWK

HWK

hulpmiddelenzorg Haarwerken
CARD SolutionsSite ontwikkeling CARD Solutions