Hoe vind u een betrouwbare borstprothese winkel voor uw mammacare?

Hulpmiddelenzorg Mammacare

Na een borstoperatie wordt u in veel gevallen doorverwezen naar een mammacare leverancier. Samen met de mammacare adviseuse maakt u een keuze voor een prothese die het beste bij uw lichaam past. De mammacare adviseuse voldoet aan de opleidings- en nascholingseisen van de SEMH.

Volledige, deel- en zwemprothese

De volledige prothese is veelal een lichtgewicht prothese. Deze prothese is er in diverse vormen en maten en wordt in een zogenaamde prothese bh gedragen. Daarnaast zijn er hecht-/contact- of plakprothesen die direct op de huid gedragen kunnen worden. Na een borstsparende operatie is vaak een deel prothese voldoende. De zwemprothese is lichter dan de gewone prothese en extra bestand tegen water, zout en chloor.

Bh’s, badpakken en bikini’s

Voor een kwalitatief goed eindresultaat is de combinatie van prothese en bh zeer belangrijk. De mammacare leverancier heeft een ruim assortiment speciale prothese bh’s. Daarnaast leveren zij ook badpakken en bikini’s die gedragen kunnen worden met een (zwem)prothese.

Lingeriezaak of mammacare speciaalzaak?

Er zijn twee soorten leveranciers. De lingeriezaak, waarvan een deel van de winkel is ingericht voor mammacare en de mammacare speciaalzaak die uitsluitend mammacare doet. De mammacare speciaal zaak kan ook onderdeel zijn van een medisch speciaalzaak of orthopedisch bedrijf.

Gezien de tijd, aandacht en privacy die nodig is werken alle mammacare leveranciers op afspraak.

Wij werken nauw samen met Borstkanker Vereniging Nederland. Op hun website kunt u informatie vinden over uitwendige borstprotheses.

Aan welke eisen moet een borstprothese zorgleverancier voldoen?

De mammacare adviseur informeert u over de verschillende soorten prothese,  contactprotheses, deelprotheses, zwemprotheses. Ook krijgt u informatie over de vergoeding van de borstprotheses.
SEMH erkende borstprothese zorgleverancier zijn getoetst en voldoen aan belangrijke eisen.
– Zo wordt u wordt binnen 1 week geholpen
– De mammacare adviseur hebben een goede klachtenregeling
– U hebt garantie op uw borstprothese

Vergoeding 
De prothese wordt vanuit de basisverzekering vergoed. 
Voor de details verwijzen wij u naar de erkende borstprothese zorgleverancier.

Hoe vind u een betrouwbare borstprothese winkel? 
1. Ga naar het SEMH register
2. Zoek in de kolom regeling op MMC (= mammacare)
3. Typ eventueel een woonplaats in

Ga naar erkenningsregeling