Goede orthopedische schoenmakers

Hulpmiddelen Orthopedische Schoentechnische Bedrijven

Goed staan en lopen is voor iedereen belangrijk. Er zijn echter ziektes en afwijkingen die dit niet mogelijk maken, zoals reuma, diabetes, uitval van spieren of zenuwen, een spitsvoet, een klompvoet of een beenlengte verschil. Afhankelijk van de ernst van de beperking, de vorm van de voet en het gewenste resultaat wordt in overleg tussen klant, de voorschrijvend arts en de orthopedische schoenmaker een oplossing gezocht. Dit kan variëren van een steunzool, aanpassingen aan de eigen schoenen of volledig naar maat gemaakte orthopedische schoenen.

Totale voetzorg

Veel orthopedische schoenmakers richten zich op de totale voetzorg. De pedicure, podologie en verkoop van kwalitatief goede confectieschoenen maken deel uit van hun dienstenpakket.

Modellen en materiaal

Orthopedische schoenen zijn er in alle soorten en maten. Alle orthopedische schoenmakers werken met modellenboeken. Hierin staan voorbeelden van orthopedische schoenen, vaak gebaseerd op de laatste trends. Per model is aangegeven in welke soorten leer en in welke kleuren de schoenen gemaakt kunnen worden.

Vergoeding en bijbetaling

De orthopedische en semi-orthopedische schoenen worden vergoed uit de basisverzekering. Bij deze schoenen moet u echter een vast bedrag bijbetalen. De zorgverzekering gaat er namelijk van uit dat u normaal ook schoenen koopt.

Bent u op zoek naar een goede orthopedische schoenmaker

Deze eisen waar orthopedische schoenmakers aan moeten voldoen kunt u hier vinden. Bij deze bedrijven kunt u orthopedische schoenen laten aanmeten.

Goede orthopedische schoenmakers kunt u hier vinden.