Olmed

Welkom op de bedrijfspagina’s van de SEMH
De SEMH is een niet-commerciële stichting die goede hulpmiddelenzorg leveranciers van een keurmerk voorziet. Aan bedrijven die door de SEMH zijn erkend worden hoge eisen gesteld. Hierop worden zij jaarlijks door ons getoetst. U kunt dus vertrouwen op kwaliteit! Lees meer op Ik ben een consument

Hieronder stelt een van de erkende bedrijven zich voor:

OLMED


Naam bedrijf
Olmed

Adres
Marrewijklaan 14
3201 BH Spijkenisse

Email adres
info@olmed.nl

Website adres
www.olmed.nl

Plaats(en) waar bedrijf werkzaam is
De vestigingen van Olmed zijn in Spijkenisse, Leiden, Vlissingen en Maastricht. Olmed heeft spreekuren in samenwerkende ziekenhuizen en vele andere aanmeetlocaties in Nederland. 
Kijk voor alle spreekuurlocaties op: https://www.olmed.nl/service-contact/aanmeetpunten

Namen van het team/ de aanmeters
Het team van Olmed bestaat uit 31 collega’s, waarvan 12 administratief medewerkers en 16 bandagisten.

Dit zegt het bedrijf over zichzelf
Olmed is al meer dan vijftig jaar een bekende naam voor patiënten en zorgaanbieders; een innovatief, ambitieus familiebedrijf. Patiënten met een medische indicatie kunnen bij Olmed terecht voor therapeutisch elastische kousen – in de volksmond ook wel steunkousen genoemd.

Therapeutisch elastische kousen oefenen druk uit op de benen. De kousen hebben een afnemend drukverloop van de enkel naar de knie. Dit zorgt voor een optimale afvoer van vocht en afvalstoffen richting het hart. Hierdoor kan er zich geen vocht ophopen in de benen, waardoor klachten minder worden of verdwijnen. Onze kousen bieden uitkomst bij trombose, spataderen, open benen, eczeem, lymfoedeem en veel andere aandoeningen.

Voor het bepalen van de juiste kous, is het van belang dat de maten van de benen en/of armen zeer nauwkeurig gemeten worden. Het opmeten gebeurt door een van onze bandagisten tijdens een spreekuur. Wij bieden een uitgebreid assortiment kousen van diverse leveranciers. Therapeutisch elastische kousen worden voorgeschreven door een arts of specialist en worden met de juiste medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij Olfit, de webshop van Olmed, vind je producten die je fit, vitaal en gezond houden. Klanten kunnen op www.olfit.nl aantrekhulpmiddelen, braces, (sport)compressiekousen, reiskousen, compressiekleding en inlegzolen bestellen.