SEMH
Inloggen deelnemers erkenningsregeling SEMH:
Relatienr.:
Wachtwoord:

En als u tóch een klacht heeft?

Het kan gebeuren dat u een klacht heeft over een product of de dienstverlening. In dat geval bent u verzekerd van een onafhankelijke afhandeling van uw klacht.

Hiervoor bestaan twee mogelijkheden:

Uw leverancier valt onder de Wkkgz

Hulpmiddelen leveranciers die onder de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) vallen, moeten zorgen voor een effectieve en laagdrempelige klachten­regeling. Daarnaast is de leverancier verplicht een of meer personen (klachten­functionaris) aan te wijzen die de cliënt kan adviseren en ondersteunen met betrekking tot het indienen van de klacht.

Ook moet het bedrijf zijn aangesloten bij een door het Ministerie van Volksgezond­heid, Welzijnen Sport erkende geschillen­commissie. Indien een klacht niet – ook met behulp van de klachtenfunctionaris – door het bedrijf zelf niet kan worden opgelost, kunt u zich wenden tot deze geschillencommissie. Uw leverancier hoeft dus niet (meer) te zijn aangesloten bij een onafhankelijke klachten­commissie

 

 

 

Uw leverancier valt niet onder de Wkkgz

In deze gevallen dient u een klacht in eerste instantie - schriftelijk - in bij uw leverancier. In de meeste gevallen kan de klacht direct tussen u en de leverancier worden afgehandeld. Als dat onverhoopt niet lukt, kunt u de klachten-commissie, waarbij uw leverancier is aangesloten, inschakelen.

Uw leverancier is verplicht u te informeren over de klachtenprocedure en de klachtencommissie waarbij het bedrijf is aangesloten. Nadat u contact hebt opgenomen met de klachtencommissie informeert deze u over de manier waarop u uw klacht bij hen kunt indienen, en over de wijze waarop de klacht wordt behandeld.

Wanneer de klachtencommissie uw klacht ontvankelijk verklaart (dat wil zeggen dat de klacht aan de formele voorwaarden voor een klacht voldoet) zal de klachten­commissie, na de behandeling van uw klacht, hier schriftelijk een uitspraak over doen. Om er zeker van te kunnen zijn dat de klachtencommissie uw klacht zorgvuldig, adequaat en onafhankelijk behandelt, stelt de SEMH eisen aan de klachtencommissie. Jaarlijks wordt beoordeeld of de klachtencommissie klachten op de vereiste wijze behandelt.

 

Klik hieronder voor meer informatie over de diverse erkenningsregelingen:
OIM

OIM

hulpmiddelenzorg orthopedie
OSB

OSB

hulpmiddelenzorg orthopedisch schoeisel
TEK

TEK

hulpmiddelenzorg Therapeutische elastische kousen
MMC

MMC

hulpmiddelenzorg Mammacare
DISW

DISW

hulpmiddelenzorg diabetes, incontinentie, stoma en wondverzorging
HWK

HWK

hulpmiddelenzorg Haarwerken
CARD SolutionsSite ontwikkeling CARD Solutions