SEMH
Inloggen deelnemers erkenningsregeling SEMH:
Relatienr.:
Wachtwoord:

DISW - Diabetes, Incontinentie, Stoma en Wondverzorging

 

Diabetesmaterialen

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn de kernwoorden bij diabeteszorg. Dit kan door zelf te injecteren, zelf de glucose te meten en zelf de dosering aan te passen. DISW bedrijven bieden de hulpmiddelen aan om dit de realiseren.

Incontinentiemateriaal

Meer den 1 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van incontinentie. Door het gebruik van incontinentie materiaal kunnen veel mensen normaal blijven functioneren.

Absorberend incontinentiemateriaal:  de keuze voor het juiste materiaal wordt niet alleen bepaald door de hoeveelheid urine verlies maar ook door lichamelijke beperkingen, andere aandoeningen en de aanwezigheid van mantelzorg. Om goed te kunnen adviseren hebben SEMH erkende bedrijven daarom een  incontinentie-verpleegkundige in dienst.

Afvoerend continentiemateriaal: als de blaas niet meer op de normale manier geleegd kan worden is katheteriseren een oplossing. Bij de keuze van welk type katheter wordt met name gelet op zelfstandigheid en  zelfredzaamheid van de gebruiker.

 

 

 

 

 

Stoma

Als urine of ontlasting niet meer via de normale weg het lichaam kan verlaten wordt er een nieuwe uitgang gemaakt, de stoma. Met een stoma is er geen controle meer van het moment waarop de urine of de ontlasting het lichaam verlaat. Daarom moet er altijd een stomazakje geplaatst worden. Omdat iedere stoma en stomadrager anders is de keuze individueel. De stomaverpleegkundige van de SEMH erkende leverancier helpt hierbij.

Wondverzorgingsmateriaal

Chronische en complexe wonden zijn een grote belasting voor de patiënt en verzorgenden. Het specialisme wondbehandelaar heeft zich in de laatste jaren sterk ontwikkeld gelijk met het aantal wondproducten en behandel methodes. De leverancier van wondverzorgingsmateriaal is een volwaardige gesprekpartner en adviseur voor de gebruiker, huisarts, specialist en wondverpleegkundige. 

 

 

 

Aan welke eisen moet een DISW bedrijf voldoen?

Deze eisen zijn vastgelegd in een schema. In de algemene eisen leest u aan welke eisen iedere SEMH erkende leverancier moet voldoen. Aanvullend worden in de branchespecifieke eisen DISW de eisen benoemd waar de DISW leverancier aan moet voldoen.

Eisen
Algemene eisen v3
Erkenningsschema DISW v3 (geldig in combinatie met Algemene eisen v3)

Brancheorganisatie
www.fhi.nl

Belangenorganisatie
www.nefemed.nl

Patiëntenorganisatie
www.dvn.nl
www.stomavereniging.nl
www.incontinentie.net

 
Klik hieronder voor meer informatie over de diverse erkenningsregelingen:
OIM

OIM

hulpmiddelenzorg orthopedie
OSB

OSB

hulpmiddelenzorg orthopedisch schoeisel
TEK

TEK

hulpmiddelenzorg Therapeutische elastische kousen
MMC

MMC

hulpmiddelenzorg Mammacare
DISW

DISW

hulpmiddelenzorg diabetes, incontinentie, stoma en wondverzorging
HWK

HWK

hulpmiddelenzorg Haarwerken
CARD SolutionsSite ontwikkeling CARD Solutions